Aquest 23 d’abril serà excepcional i el llibre serà més protagonista que mai.

Per això, no deixis de regalar aquell llibre especial a qui tu vulguis. Des de Casa del Llibre el farem arribar enlloc teu, i a més a més, els nostres llibreters han preparat recomanacions de llibres per aquest Sant Jordi.

Un vespre al paradís de Lucía Berlin. «Amb els vint-i-dos relats que configuren aquest llibre, Lucia Berlín busseja dins les passions humanes més fosques per tal de relatar la vida de les seves protagonistes, sempre dones amb vides complicades però malgrat tot, una ànima immensament lliure»

Llucia, librera en Casa del Llibre Mallorca

Ariel i els cossos de Sebastià Portell. «L’última novel·la de Sebastià Portell és un bell al·legat Queer al desig i a l’intangible, a la identitat com a experiència»

Jordi, librero en Casa del Llibre Mallorca

Homenatge als caiguts de Albert Sánchez Piñol. « Sánchez Piñol és sempre una bona idea. És un dels autors més traduïts a altres llengües i es conegut sobretot per “La pell freda” i “Victus”. Es tracta d’un recull de relats que va anar escrivint al llarg d’uns anys, tots verídics i sorprenents. Es nota que l’autor s’ho va passar bé investigant i aixó es nota a l’hora de llegir-se. El que siguin relats que no tenen res a veure un amb l’altre facilita al lector l’elecció de llegir-ho seguit o poc a poc.»

Marina, librero en Casa del Llibre Mallorca

La meitat de l’ànima de Carme Riera. « És una novel·la que atrapa al lector des del principi. A través d’unes cartes la protagonista intentará esbrinar una trama del passat i la durá a un viatge personal. Sempre m’ha semblat un llibre molt mediterràni que res té a envejar a autors tan mediàtics com Elena Ferrante i tants altres. L’escriptora maneja una sèrie de tècniques narratives magistralment, la realitat-ficció que fa que engatxi tant que ja no saps si el que estàs llegint és real o no, es documenta per a què el context històric doni veracitat al relat i en molts dels seus llibres introdueix una intriga que agrada molt als lectors.»

Marina, librera en Casa del Llibre Mallorca

Estoig Montaigne (3 volums) de Michel de Montaigne. «Si ens atenim als elogis oficials, els assajos de Montaigne, entre moltes coses, són l’obra mestra del pensament renaixentista francès. La constitució d’un gènere i un dels textos més prestigiosos de la civilització europea. No obstant això, com a lector, deixant de costat la pompa dels elogis acadèmics, li puc assegurar que els assajos, són una col·lecció de textos fonamentals i valuosos perquè exposar-se a la seva lectura, que no precisa l’ajuda de carregadors ni codis QR, assegura enriquir el nostre món, sigui el que sigui, i ho fa de manera senzilla i càlida, ampliant-lo amb un sense fi de sabers que accepten la seva consulta en qualsevol moment vital.»

Víctor, librero en Casa del Llibre Mallorca

Gina de María Climent. «El que m’ha agradat de Gina és la seva espontaneïtat, el seu espèrit tragicòmic, els temes de la malaltia i la maternitat. Però especialment la seva visió de la soledat i els personatges femenins que acompanyen la Gina: la sinyor Maria, la Franziska i l’Elizabeth.»

Librera en Casa del Llibre Passeig de gràcia (Barcelona)

La salvatge de Isabel-Clara Simó. «És un llibre molt impactant, potser  perquè no t’esperes la cruesa de la història. A través del relat i malgrat la incomoditat que provoquen certes situacions quan les llegeixes, crec que és un llibre que no passa de moda. L’eterna dominancia de l’home sobre la dona, els traumes familiars fan que es pugui esdevenir una existència molt complicada. Aquest llibre té un gran valor literari. Isabel-Clara Simó ens va deixar a principis d’aquest any i llegir-ho aquest Sant Jordi és fer-li un bon homenatge.»

Marina, librera en Casa del Llibre Mallorca

El bestiari de l axlin (Guardians de la ciutadella 1) de Laura Gallego. «Vull recomanar El bestiari de Axlin, l’inici d’una trepidant trilogia escrita per Laura Gallego García, una de les veus fonamentals de la literatura juvenil espanyola. En ell, Axlin sembla condemnada a no sortir del seu poble mentre la seva gent està morint a causa d’una sèrie d’atacs de monstres, però un dia es carrega de valor i decideix partir a la recerca del seu propi destí: crear un bestiari que permeti combatre’ls. Un llibre d’aventures i fantasia que no entén d’edats, que ens incita a lluitar pel que creiem i ens recorda que, en un món ple de monstres, només els llibres poden salvar-nos.»

María, librera en Casa del Llibre Mallorca

L’home que va confondre la seva dona amb un barret de Oliver Sacks. «És un llibre fascinant, un llibre que s’ha de llegir. El llibre parla de casos de pacients amb diferents disfuncions neuronals. Tractant-se d’una temàtica, aparentment tan complexa, es llegeix d’una manera molt fluïda. Oliver Sacks era un reputat neuròleg que va mantenir una relació molt propera i profunda amb els seus pacients i que gràcies a aixó va poder escriure aquests relats. Un dels seus llibres es van dur al cinema amb la pel·lícula “Despertares” protagonitzat per Robert de Niro i Robin Williams.»

Marina, librera en Casa del Llibre Mallorca

Nova Il·lustració Radical de Marina Garcés. «Marina Garcés es pregunta en aquest llibre per què sabem tant i alhora som capaços de tan poc. La indigestió de discursos de salvació o apocalipsi i de narratives i formes de vida que es presenten com a universals, irreversibles i immutables pot portar-nos a la impotència i el que ella diu «credulitat sobreinformada». Com a antídot a aquesta paràlisi, la filòsofa ens proposa recuperar la pràctica metòdica del dubte com a manera de relacionar-nos amb les experiències i els sabers. Una lectura particularment rellevant en aquests dies de tancament i inundació d’informacions de ‘dubtosa’ veracitat.»

Clara, librera en Casa del Llibre Passeig de Gràcia (Barcelona)
Sant Jordi 2020, #PreparatPerSantJordi #JoEmQuedoACasaDelLlibre

També hem preparat una agenda d’esdeveniments digitals pel dia 23 d’abril. No deixis de celebrar Sant Jordi!

Gràcies per llegir.

Casa del Llibre

Anterior

Celebra Sant Jordi desde casa con Casa del Libro

Siguiente

Leyendo thrillers en #lecturentena

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Te puede interesar