La campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre” és una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya. Des del 2016, tots els nens i nenes que fan 6 anys reben un cupó a casa seva que poden bescanviar pel llibre infantil que més els hi agradi, i poden fer-ho a totes les llibreries adscrites a la campanya; la Casa del Llibre hi participa des del primer dia.
La iniciativa, que pretén estimular els hàbits lectors dels més petits, sempre ens motiva a fer una selecció dels títols més interessants i adequats per a aquestes edats que poden ser explicats pels pares o bé per a que els més petits puguin llegir-los sols. Esperem que us agradin!

Per practicar la lectura

Les nostres recomanacions ideals per practicar la lectura i la comprensió lectora són les col·leccions Cavall Clàssic o Cavall Galop de l’editorial Combel; col·leccions en lletra de pal, combinades amb il·lustracions.

Seguint amb la lletra de pal, una altra col·lecció que també és ideal: la col·lecció de lectura acompanyada del Follet Oriol (Barcanova).

Si el petit ja llegeix lletra lligada la col·lecció de Contes Des-explicats de l’editorial Baula, és una manera de reinventar els clàssics de tota la vida amb una visió moderna i diferent.

Còmic

El còmic també té un lloc rellevant en aquesta selecció de recomanacions, per aquest motiu destaquem les col·leccions del Súper Patata (Bang Ediciones) i del Narval (Joventut) que són perfectes per a primers lectors, per gaudir d’històries amenes i divertides.

Per explicar

També hi ha un seguit de títols que són genials per ser explicats.
El primer que destaquem és el recull de poemes i contes de El libros de Gloria Fuertes para niñas y ninos (Blackie Books). Un llibre súper complet que farà passar, sens dubte, bones estones tan a grans com a petits.
A qui agradi l’humor, destaquem dues novetats: la primera és el nou títol de l’Hematocritico que, si amb el seu Feliç Feroç ja ens va captivar, amb La Rapunzel té Polls (Barcanova), farà pixar de riure a tota la família.

La segona és la col·lecció de Gos Pudent (Blackie Books): les aventures esbojarrades d’un gos petaner al qual estimarem des de la primera pàgina.
Tots ells, són títols que per la seva combinació de capítols curts juntament amb il·lustracions, resulten ideals per explicar abans d’anar a dormir o per passar una bona estona junts.

Divulgació

També hi ha força llibres de divulgació adients per als nens i nenes de 6 anys. Alguns dels títols que recomanem són els títols Hola Castells (Animallibres), un llibre de solapes i finestres amb el qual podrem aprendre tots els tipus de castells que existeixen: com s’hi vivia, com es construïen, qui eren els cavallers, etc.

Un altre títol de divulgació força visual és el del Meu Primer llibre del Cos Humà (Beascoa). Amb lletra gran i amb molts dibuixos per il·lustrar el que s’explica.

Un tema que sempre atreu són els dinosaures. Amb la col·lecció El Llibre que es Mou: Dinosaures (Cruïlla), descobrirem molts tipus de dinosaures en un llibre de solapes i finestres amb algunes pàgines amb Pop-Up. També destaquem el títol La Huella del Hombre en la Tierra (Ediciones SM), un llibre de solapes i finestres perfecte per a tots els nens i nenes que vulguin saber més sobre el canvi climàtic i conèixer així, què és produït per l’ésser humà i què de forma natural.

Recomanacions per a tots els gustos, ideals per a tots els nens i nenes que aquest any fan 6 anys i que vulguin començar a construir la seva pròpia biblioteca. Bones lectures!

Sandra Martí i Vanesa Roca

Anterior

Agenda cultural octubre – Casa del Libro Santiago de Compostela

Siguiente

El precio de los libros: preguntas y respuestas que todos deberíamos saber

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Te puede interesar