Cuando en verano de 1999 Casa del Libro me propuso crear, poner en marcha y dirigir una gran librería en el local de 1.700m2 de Paseo de Gracia se me hizo realidad uno de los sueños de mi vida profesional.

Pusieron a mi disposición un presupuesto generoso y tuve el apoyo total del equipo de Casa del Libro de aquel momento, para los que ese proyecto representaba una apuesta estratégica importante por el salto de pasar de tener una librería en Madrid a iniciar una cadena de librerías, que al cabo de unos años la han convertido en líder de venta minorista de libros en España.

La fiesta de inauguración fue una fiesta por todo lo alto, con una orquesta de jazz dando la bienvenida en la Puerta y una alfombra roja que llegaba hasta la sala de actos, donde se celebró el acto oficial, con los parlamentos de la propiedad, autoridades y los dos padrinos de ceremonia, Maruja Torres y Terenci Moix, y después el equipo de Javier de las Muelas, realizando cócteles de colores… una gran fiesta con una amplia repercusión en la Ciudad.

Repercusión que ha seguido, entre otras coses, gracias a un programa casi a diario de presentaciones y actos diversos, algo que ahora nos parece muy normal pero que entonces fue toda una novedad y uno de los puntos Fuertes de atracción de público visitante y compradores en la librería. Al cabo de un mes y medio llegó el primer Sant Jordi, impresionante, con más de 100 autores firmando en la gran carpa frente a la librería. Fue de gran ayuda para consolidar la repercusión mediática y de público.

Por todo lo anterior puedo afirmar que la ilusión de dirigir este gran equipo que formamos para construir desde cero el proyecto librero más ambicioso que nunca antes se había hecho (quitando los “héroes” que montaron Casa del Libro en Gran Vía en 1923) y fue el motor que inicio una ola imparable, con el esfuerzo y compromiso de todo el equipo (durante todos estos años), una historia de éxito que continua hasta ahora, enriquecida con las aportaciones de todos aquellos que me han sucedido en la librería (algunos todavía están, les envío un saludo!) y a la dirección, hasta llegar a la actual directora, Marisa Ontiveros.

¡A todas y todos, muchas gracias y larga vida a Casa del Libro!


CASA DEL LLIBRE PASSEIG DE GRÀCIA: FEM 20 ANYS

Quan a l’estiu de 1999 Casa del Llibre em va proposar de crear, posar en marxa i dirigir una gran llibreria en un local de 1.700 m2 al Passeig de Gràcia se’m va fer realitat un dels somnis de la meva vida professional.

Van posar a la meva disposició un pressupost generós, i vaig tenir un recolzament total, per part de l’equip directiu de Casa del Libro d’aquell moment, per que aquest projecte representava una aposta estratègica important en el salt de passar de tenir una llibreria a Madrid, a iniciar una cadena de llibreries que al cap d’uns quants anys l’ha convertit en líder de la venda minorista de llibres a Espanya. 

La festa d’inauguració va ser una festa espatarrant, amb una orquestra de jazz donant la benvinguda a la porta i una catifa vermella que arribava fins al bar/sala d’actes, on es va celebrar l’acte “oficial”, amb els parlaments de la propietat, autoritats i els dos padrins de la cerimònia, Maruja Torres i Terenci Moix, i després l’equip de Javier de las Muelas fent còctels de colors a la zona de caixa central…una gran festa, i un esdeveniment amb una àmplia repercussió a la ciutat.

Repercussió que va seguir, entre d’altres coses, gràcies a un programa gairebé diari de presentacions i actes diversos, una cosa que ara ens sembla molt normal però que llavors, com a tasca sistemàtica, va ser una novetat, i un dels punts forts d’atracció de públic visitant i comprador a la llibreria.

Al cap d’un mes i mig va arribar el primer Sant Jordi, impressionant, amb més de 100 autors signant a la gran carpa davant de la llibreria, va ser una ajuda més per consolidar aquesta gran repercussió mediàtica i de públic.

Per tot plegat puc afirmar que la il·lusió de dirigir aquest gran equip que vam formar per  construir des de zero el projecte llibreter més ambiciós que mai s’havia realitzat abans (tret dels “herois” que van muntar la Casa del Libro de la Gran Via de Madrid el 1923) va ser el motor que va iniciar una onada imparable, amb l’esforç i el compromís de tot l’equip (llavors i al llarg dels anys), una història d’èxit que segueix avui, enriquida amb les aportacions dels que m’han succeït a l’equip de la llibreria (alguns que encara hi són des del principi, una salutació especial per a elles/s!), i a la direcció, fins arribar a la actual directora, la Marisa Ontiveros.

A totes i tots, moltes gràcies i llarga vida a la Casa del Llibre!

Martí Romaní i Alfonso

Primer director de la llibreria i actual president del Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya.

Anterior

Efemérides literarias de febrero

Siguiente

Diana, un viaje hacia ti mismo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Te puede interesar