CATALÁN

Finalista del Premi Llibreter 2021 amb La planta carnívora

Flavia Company, ha sigut finalista del Premi Llibreter 2021 amb La planta carnívora, llibre que signa sota l’heterònim d’Andrea Mayo.

La Flavia és llicenciada en filologia hispànica, professora d’escriptura, periodista, escriptora, traductora, pianista, aventurera i una llarga llista de més coses interessants.

El llibre el vaig devorar en uns dies i em va agradar moltíssim. Tant, que em vaig posar en contacte amb ella per xarxes socials i de seguida ens vàrem posar a parlar sobre el llibre i d’altres temes que anaven sorgint.

Us faig cinc cèntims de la nostra conversa.

Vanessa: Flavia, el llibre em sembla tan brutal…!!! M’ha agradat molt la forma com està escrit, és molt directe i sense massa floritures, capítols curts i petits relats que son tan visuals i tan directes… He gaudit moltíssim!

Flavia: Moltes gràcies, Vanessa. Ja saps que els meus llibres són tots ben diferents els uns dels altres. I ara encara més, que he començat a signar-los amb diferents heterònims, sortits de personatges de les meves obres anteriors. En aquest cas li ha tocat a l’Andrea Mayo, a qui he trobat un estil dinàmic, sintètic i amb imatges molt cinematogràfiques, molt plàstiques.

Vanessa: Em sembla molt enriquidora aquesta possibilitat d’escriptura que et dona poder escriure des de la perspectiva diferents personatges.

El tema del que tracta el llibre, malauradament, és un tema molt actual i vigent: la violència. Moltes persones, majoritàriament dones, tenen por i pateixen en les seves relacions de parella. Jo no he viscut mai una relació així, no obstant potser moltes persones es poden sentir identificades en petites senyals d’alarma de les relacions tòxiques que potser sí han viscut.

Flavia: Si, és així. La planta carnívora tracta el tema de la crueltat i de l’abús de poder. No només en l’àmbit de la parella sinó també en qualsevol altre: feina, amistats, família. La gent que llegeix el llibre identifica i reconeix actituds i conductes de persones que els envolten, de relacions en què no es troben còmodes. Hi ha moltes menes de violència. La planta carnívora és d’alguna manera una síntesi de totes elles, un “tractat de l’horror”.

Vanessa: Per això crec que és una lectura necessària i que jo personalment recomano moltíssim a tots el que em pregunten per una de les meves últimes lectures impactats. I tu, que estàs llegint ara mateix?

Flavia: Acabo de llegir, fascinada, un clàssic, de la Doris Lessing, El cinquè fill. Molt interessant. Et situa en una posició difícil, moralment conflictiva. La recomano molt.

Vanessa: Prenem nota! I quin és un dels llibres que més t’agrada regalar a amics o familiars?

Flavia: Qualsevol de la Clarice Lispector. Una autora que sempre em fa pensar. La rellegeixo sovint. L’hora de l’estrella, per exemple, és un llibre inacabable.

Vanessa: Em vas comentar que tens rutines molt marcades de llevar-te molt d’hora per llegir i escriure. Alguna mania més? Com subratllar llibres, llegir varis a l’hora, algun lloc especial que tinguis per llegir…

Flavia: La meva afició més romàntica és escriure tots els meus llibres en llibretes de paper llis, blanc, que m’hagi regalat algú que m’estima, i sempre amb una ploma que també m’hagi regalat algú que m’estima.

Vanessa: Oh, què bonic! Jo es que soc tan romàntica per aquestes coses i confesso que una mica malalta de les llibretes… El llibre es traduirà aviat al castellà i a l’anglès i esperem que arribi a molt més públic.

Et desitgem molt d’èxit i molta inspiració. 

Doncs moltíssimes gràcies Flavia per aquesta estoneta. Espero veure’t aviat i que puguem un cafetó per Rambla Catalunya i xerrar de llibres.

Flavia: Tan bon punt torni d’aquesta volta al món que dura ja més de tres anys i que està reflectida al llibre Ja no necessito ser real, signat per la Haru, un altre dels meus personatges i heterònims.

Moltíssimes gràcies a tu i sí, fins ben aviat!

Vanessa: Un cop més gràcies i ja saps som Casa teva.

Vanessa Lara Directora de Casa del Llibre Rambla Catalunya.


CASTELLANO

Entrevista a Flavia Company finalistas del «Primi LLibreter 2021»

Flavia Company, ha sido finalista del “Premi Llibreter 2021” con La Planta Carnívora libro que firma bajo el heterónimo de Andrea Mayo.

Flavia es licenciada en filología hispánica, profesora de escritura, periodista, escritora, traductora, pianista, aventurera y una larga lista de más cosas interesantes.

El libro lo devoré en unos días y me gustó muchísimo. Tanto, que me puse en contacto con ella por redes sociales y enseguida nos pusimos a hablar sobre el libro y otros temas que iban surgiendo.

Os escribo una pequeña muestra de lo que hablamos:

Vanessa: ¡Flavia, el libro me parece tan brutal…!!! Me ha gustado mucho la forma como está escrito, es muy directo y sin demasiadas florituras, capítulos cortos y pequeños relatos que su tan visuales y tan directos… ¡He disfrutado muchísimo!

Flavia: Muchas gracias, Vanessa. Ya sabes que mis libros son todos muy diferentes los unos de los otros. Y ahora todavía más, que he empezado a firmarlos con diferentes heterónimos, salidos de personajes de mis obras anteriores. En este caso le ha tocado a Andrea Mayo, a quien he encontrado un estilo dinámico, sintético y con imágenes muy cinematográficas, muy plásticas.

Vanessa: Me parece muy enriquecedora esta posibilidad de escritura que te da el poder escribir desde la perspectiva diferentes personajes.

El tema del que trata el libro, desgraciadamente, es un tema muy actual y vigente: la violencia. Muchas personas, mayoritariamente mujeres, tienen miedo y sufren en sus relaciones de pareja. Yo no he vivido nunca una relación así, no obstante, quizás muchas personas se pueden sentir identificadas en pequeñas señales de alarma de las relaciones tóxicas que quizás sí han vivido.

Flavia: Si, es así. La planta carnívora trata el tema de la crueldad y del abuso de poder. No solo en el ámbito de la pareja sino también en cualquier otro: trabajo, amistades, familia. La gente que lee el libro identifica y reconoce actitudes y conductas de personas que los rodean, de relaciones en que no se encuentran cómodas. Hay muchos tipos de violencia. La planta carnívora es de alguna manera una síntesis de todas ellas, un “tratado del horror”.

Vanessa: Por eso creo que es una lectura necesaria y que yo personalmente recomiendo muchísimo a todos el que me preguntan por una de mis últimas lecturas impactados. Y tú, ¿qué estás leyendo ahora mismo?

Flavia: Acabo de leer, fascinada, un clásico, de Doris Lessing, El quinto hijo. Muy interesante. Te sitúa en una posición difícil, moralmente conflictiva. La recomiendo mucho.

Vanessa: ¡Tomamos nota! Dinos uno de los libros que más te gusta regalar a amigos o familiares.

Flavia: Cualquiera de Clarice Lispector. Una autora que siempre me hace pensar. La releo a menudo. La hora de la estrella, por ejemplo, es un libro inacabable.

Vanessa: Me comentaste que tienes rutinas muy marcadas de quitarte muy temprano para leer y escribir. ¿Alguna manía más? Como subrayar libros, leer varios en la hora, algún lugar especial que tengas para leer…

Flavia: Mi afición más romántica es escribir todos mis libros en libretas de papel liso, blanco, que me haya regalado alguien que me estima, y siempre con una pluma que también me haya regalado alguien que me estima.

Vanessa: Oh, ¡qué bonito! Yo es que soy tan romántica de estas cosas y confieso que un poco diógenes de las libretas…

El libro se traducirá pronto al castellano y al inglés y esperamos que llegue a mucho más público.

Te deseamos mucho de éxito y mucha inspiración.

Pues muchísimas gracias Flavia por este rato. Espero verte pronto por nuestras librerías y que podamos tomar un café por Rambla Cataluña para charlar de libros.

Flavia: Cuando vuelva de esta vuelta al mundo que dura ya más de tres años y que está reflejada en el libro Ya no necesito ser real, firmado por Haru, otro de mis personajes y heterónimos.

¡Muchísimas gracias a ti y sí, hasta bien pronto!

Vanessa: Gracias otra vez y ya sabes, esta es tu Casa.

Vanessa Lara Directora de Casa del Libro Rambla Catalunya.

Anterior

FERIA DEL LIBRO MADRID 2021

Siguiente

El setembre fa olor de mar i de llibres

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Te puede interesar